Title Image

Techbedrijf IBM schrapt honderden banen

Bij de Nederlandse tak van technologiebedrijf IBM verdwijnen als gevolg van bezuinigingen zeker 560 van de 2.200 banen. Dit werd gisteravond door verschillende kranten gemeld. Volgens Jukema vindt IBM de Nederlandse tak te kostbaar. Om die reden moet het bedrijf inkrimpen, zo wordt uitgelegd. Dat heeft vermoedelijk te maken met globalisering. Een ICT-bedrijf kan immers ook kiezen voor werknemers elders ter wereld en die zijn een stuk goedkoper dan de Nederlandse werknemers.

Naast de ontslagen zou het bedrijf in die zin worden gereorganiseerd dat 430 banen worden verplaatst naar een nieuwe tak van het bedrijf. Die tak zal nog moeten worden opgericht en daar zijn nog geen concrete plannen voor.

Minimaal 220 werknemers zouden met een vrijwillige regeling moeten vertrekken.

FIX advocaten is gespecialiseerd in ontslag als gevolg van een (grootschalige) reorganisatie. Merièm Bouiga, arbeidsrechtspecialist bij FIX advocaten, heeft jarenlang op de Amsterdamse Zuidas gewerkt als advocaat arbeidsrecht. Om die reden kent zij alle ins en outs met betrekking tot dergelijke grootschalige reorganisaties. Deze kennis zet zij nu in bij het helpen van werknemers die getroffen worden door een dergelijke reorganisatie.

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen van jouw werkgever, neem dan vrijblijvend contact op om je zaak aan ons voor te leggen.