Team

Wij zijn Femke Jorritsma en Merièm Bouiga. Samen beschikken we over bijna 25 jaar ervaring aan de Zuidas.

Femke Jorritsma

Femke heeft veel ervaring met het voorkomen en oplossen van complexe geschillen in en rond nationale en internationale ondernemingen. Hierbij valt te denken aan aandeelhoudersgeschillen, geschillen uit commerciële contracten alsook geschillen over aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en andere beroepsbeoefenaren. Femke staat haar cliënten bij in eerste aanleg, hoger beroep of in arbitrage.

Als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht en Lelystad, maakt zij regelmatig deel uit van een meervoudige kamer die oordeelt over handelszaken, waaronder geschillen uit commerciële contracten en corporate litigation. Femke kan dan ook een goede procesinschatting geven van jouw zaak.

 

Femke is in 2003 beëdigd als advocaat. Voordat zij FIX advocaten met Merièm opzette, was zij partner bij Advocura en was zij als advocaat counsel werkzaam binnen de sectie Litigation and Dispute Resolution van Dentons Boekel (voorheen geheten Boekel de Nerée) en Houthoff.
Van augustus 2012 tot en met december 2015 was Femke in haar hoedanigheid van advocaat als extern adviseur van het Ministerie van Veiligheid en Justitie betrokken bij het Programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI).

 

Femke is lid van
– de Vereniging Corporate Litigation (VCL)
– Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
– de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

 

Femke is als geboren Friezin sportief en nuchter. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met haar gezin op de zeilboot, windsurfend of schaatsend. Haar enthousiasme, energie en winnaarsmentaliteit komen goed van pas bij haar werk.

 

Merièm Bouiga

Merièm is specialist op het gebied van arbeidsrecht. Ze heeft veel ervaring op het gebied van individuele ontslagzaken, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, geschillen met betrekking tot concurrentiebedingen en overige arbeidsrechtelijke kwesties. Daarbij adviseert Merièm en als het nodig is procedeert ze. Ze treedt zowel op voor werkgevers als werknemers.

Arbeidsrecht gaat over mensen, over meer dan alleen geld. Werknemers kunnen een onderneming maken of breken en andersom geldt dat je werkomgeving in belangrijke mate bepaalt hoe het met je gaat. Arbeidsrechtelijke conflicten werken verlammend, zowel voor de onderneming als voor de werknemer. Om die reden moeten ze zo snel mogelijk worden opgelost of, beter nog, worden voorkomen.

 

Merièm heeft in 2013 haar rechtenstudie in Leiden afgerond met een accent op het arbeidsrecht. Begin 2014 is zij beëdigd als advocaat. Voordat ze samen met Femke FIX advocaten oprichtte, heeft ze als advocaat jarenlang gewerkt bij Dentons Boekel aan de Amsterdamse Zuidas.

 

Merièm houdt ervan haar vrije tijd door te brengen met haar man en twee dochtertjes. Dit kan zijn in de stad Haarlem waar ze wonen, maar ze vindt het ook heerlijk om uit te waaien op het strand of door de bossen te lopen. Voor een gezellige borrel, een mooie reis of een avondje gezellig eten met vrienden is Merièm altijd in.